Sidhuvud med bilder från dykning

Bli medlem

Vad roligt att du är intresserad av att bli medlem i vår förening.

Hos oss får du möjlighet till mycket dykning, bra utbildningar och roliga resor.

Här kan du läsa mer om medlemsskapet.


När du bestämt dig för att bli medlem så är det enklaste att du anmäler dig genom att betala in medlemsavgiften via bankgiro eller swish. Därefter skickar du ett mail till vår ordförande med kompletterande uppgifter så vi kan kontakta dig.

Gör så här:

  1. Ta reda på vilka avgifter du ska betala genom att läsa mer nedan.
  2. Betala in avgiften till vårt bankgiro5667-7073 eller till Swish 1235935481. Skriv ditt namn samt medlemsavgift på betalningen.
  3. Skicka ett mail till vår ordförande Björn Donslund där du skriver med ditt namn, adress, telefonnummer och personnummer. Skicka detta tilldosen@bredband.net.
  4. Välkommen in i dykgemenskapen!


Våra avgifter

Vår medlemsavgift är uppdelad i olika avgifter. Du betalar dels själva medlemsavgiften och dels en avgift för att få nyttja någon av båtarna eller fylla luft (denna del är frivillig, men utan den får man vare sig låna eller åka i båtarna eller fylla från kompressorerna). Om du är utbildad att dyka med Nitrox eller Trimix finns det även avgifter för att få fylla detta.


Medlemsavgift:

Över 18 år: 750 kr

Upp till 18 år: 250 kr
Stödmedlem (som inte är dykare): 450 kr
Studenter: 450 kr
Medlem i annan SSDF-förening (dubbelansluten): 450 kr


Sportdykaravgift:

1250 kr


Detta ingår i avgifterna

För medlemsavgiften får du medlemsskap i S:t Helena SDK och i SSDF, Svenska Sportdykarförbundet. För avgiften får man tillgång till träningstider i badhuset i Skövde, klubbstugan med bland annat vedeldad bastu, och man får delta i alla aktiviteter som arrangeras av föreningen. En del av avgiften går till Svenska Sportdykarförbundet och för denna får man bland annat en olycksfallförsäkring. Dessutom får man andra medlemsförmåner.


För sportdykaravgiften får man fri tillgång till luftfyllning (förutsatt att man fyller till sig själv naturligtvis) och till båtarna. Båtarna kan bokas och lånas av alla medlemmar som har betalat avgiften, den enda kostnad som tillkommer är den bensin som man förbrukar. Dock måste den som kör båten ha lägst förarintyg för fritidsfartyg. Genom klubben kan du gå denna utbildning till ett mycket bra pris.

Har du rätt utbildning kan du även fylla nitrox i vår kompressor, använda boostern samt partialtrycksfylla.


Kontakta mig på telefon 079-333 98 56 eller e-postdosen@bredband.net för att få mer information om klubben eller om du har några frågor. Har du frågor om utbildningar så kan du kontakta någon av våra instruktörerdirekt.


Med vänlig hälsning
Björn Donslund
Ordförande